Према најавама Републичког хидрометеоролошког завода за вечерас, ноћас и сутра територију Републике Србије очекују грмљавинске непогоде са градом, олујним ветром и великом количином падавина за веома кратко време.

Припадници Сектора за ванредне ситуације, водећи се најавама Републичког хидрометеоролошког завода, хитно су обавестили Мачвански и Колубарски округ да проследе упозорење градским и општинским штабовима, као и да ватрогасци- спасиоци врше обилазак становништва са акцентом на потенцијално критичне тачке.

Такође, обавештени су и упозорени Београд, Сремска Митровица и Крагујевац, док су сви људски и материјално-технички ресурси стављени на располагање, у циљу спасавања људских живота и материјалних добара.

Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да буду опрезни и да прате најаве и инструкције Републичког хидрометеоролошког завода и осталих надлежних органа.

РХМЗ: Невреме у Србији вечерас после 19 сати

- Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, локалном појавом града и јаким и олујним ветром у зони најјачих пљускова, са подручја Хрватске и северних делова БиХ у западној висинској струји премешта се Бачкој и Срему и прве падавине очекују се после 19х - стоји у упозорењу објављеном у 18.28 сати.

Фото:РХМЗ

 

БОНУС ВИДЕО: