Мајка је када је одлазила, вероватно у потрази за бољим животом, са собом повела млађег сина, Ајдиновог брата, а њега оставила на милост и немилост.

Регион је потресла прича о дечаку Ајдину Мујкићу из БиХ којег је мајка оставила и који детињство проводи са дедом Хусеином.

Након што га је мајка напустила, о малом Ајдину рачуна води деда, коме је и самом потребна туђа нега јер је давно поврдио ногу и креће се уз помоћ штаке.

Њих двојица заједно, превазилазе све недаће. Живели су без икаквих примања у оронулој кући, у којој често нема струје.

Деда је давно повредио ногу, и од тада није у могућности да ради, а самим тим ни да заради. 

Ајдинова жеља је била да добије бицикл, али му деда то није могао обезбедити.

Ајдина мајка позове понекад, али један позив с времена на време не може да надокнади празнину која је била потребна осмгодишњем дечаку. Отац, пак, ради на терену, ретко долази кући и по речима деде и дечака не доприноси у трошковима одгајања детета.

– Недостаје ми мама, али брат ми највише недостаје. Али… све ће проћи – сузно је пре неког времена рекао дечак, а ове речи потресле су регион.

Након што је причу о малом Ајдину емитовала босанска телевизија Hayat, о тешким условима у којима живи осмогодишњи дечак сазнала је цела земља, социјални радници су закуцали на врата деде Хусеина.

Деда је између осталог рекао да су му социјални радници рекли да умало нису без посла остали након што је прича објављена.

– Шта ћу вам ја, ви сте знали за малог Ајдина и пре, ево две године како је без мајке, како је код мене, и за две године нисте никада дошли – поручио им је Хусеин.

Међутим, 2023. године, новинарка из Босне је са Ајдином урадила причу и дечак је тада имао 14 година.

Овај пут је рекао да нема више жеља и да су му све испуњене. Прича о Ајдину Мукићу дирнула је милионе људи. Он сада живи са оцем, маћехом, полусестром и својим дедом Хусеином.

Људи који су се сажалили на њихову причу саградили су им кућу, Ајдину купили бицикл. А и њихови међусобни односи су се поправили. Каже да сада брата виђа једном годишње.

(Стил Курир)

БОНУС ВИДЕО: