Певач је власник две виле у Црној Гори у Перасту. У једној од њих његова супруга Џенана борави током лета са ћеркама. 

Бреговић је прво купио троспратну кућу од камена, чија је вредност процењена на два и по милиона евра. Пре него што је купио ову кућу, унутар њених просторија био је музе, наводе медији.Наводно је недавно купио хотел и вилу "Пераст" коју је проширио рестораном и терасом са погледом на море.

Екипа Курира је једном приликом посетила Пераст, а како Бреговић има густ летњи распоред, мештани су успели да га виде једном како се спушта низ степенице и одлази да се опусти на плажи и у мору. 

- Брега се чува сунца. Дуго га нисмо видели овде, све до пре неки дан. Вратио се, овде је најлепше. Џенана чешће долази него он, па силази степеницама до доле, иде у куповину, као и сви обични људи. Брега је сишао до плаже пре неки дан да се мало окупа. Увек иде касније по подне, не прија му сунце. Током дана је у кући под климом, ужива у приватности свог дома. Не излази често. Кад год га сретнемо, увек се фино јави. Супер је и као човек и као комшија, прави господин. Због њега је Пераст на гласу. Људи овде из целог света долазе да виде где има кућу и да би се сликали с њим, то је овде атракција - рекао је комшија.

 

На велико изненађење, пред кућом су били и француски туристи који су дошли да се фотографишу са Бреговићем и испред његове куће: 

- Ми, Французи, обожавамо Бреговићеву музику. Он је наш чим живи и у Паризу (смех). Права звезда светског калибра. Читали смо о овој његовој вили у Перасту и морали смо да дођемо. Заиста је фантастична. Архитектура, поглед на море... Немамо речи. Жао нам је што га нисмо срели, ово нам је успомена за цео живот - слично је рекло неколико Американаца, Руса и Шпанаца који су ту дошли истим поводом.

Музичар је пре више од десет година купио ову луксузну вилу како би супрузи и ћеркама обезбедио идеално место за летовање. Ово здање се уклапа у архитектуру прелепог црногорског градића, па је велелепна вила изграђена у белом камену, окружена двориштем и ограђена зидинама, али и медитеранском вегетацијом, како би породица имала интиму током боравка. Вила је 2015. године реновирана, а Брега је у обнову куће на Јадрану уложио 20.000 евра.

Горан има преко 30 кућа, станова и гарсоњера у вредности од преко 35 милиона евра. Укупно има три виле на Сењаку.

- Унутар саме виле налази се фирма којој је изнајмио простор. Међутим, то је само један део огромне виле која је у његовом поседу. Другу половину је одлучио да сачува за себе, јер због честих изнајмљивања вила и кућа за снимање разних спотова и реклама, ипак жели да има делић за себе како би могао да одмори – причао је добро упућен извор.

- Првенствено је ту требало да се налази огроман музички студио у ком би он правио музику, међутим за сада није познато да ли ће до те реализације доћи. План постоји, али Бреговић још није преломио да ли ће му то бити сигурна инвестиција због пандемије када нико ништа не ради, и не снима. За сада је то само простор где он понекад борави, када кућу у којој живи изнајми за снимање филма, серије или неког спота. На тај начин зарађује сигуран новац и сасвим је сигуран и ако у једном тренутку одлучи да напусти музику, увек ће моћи да живи од издавања – прича извор и истиче како један снимајући дан, у зависности од простора, кошта између 2.000 и 3.000 евра.

Брега такође поседује велелепну кућз у Загребу од 550 квадрата. Свака вила Горана Бреговића процењена је на барем милион евра. На Јахорини има некретнину од 450 квадрата, у Перасту две куће и старачки дом, у који је уложио нешто више од милион евра, затим виле у Паризу, Истанбулу… Једном приликом је открио због чега јеоптерећен тиме да има што више некретнина

Фото: АТА имагес

 

- Целог живота имам страх од сиромаштва. Није то као код нас, кад си на улици, немате тетку да одете на ручак, немате ујака да позајмите новац. Рат је, и у рату сте у једном дану изгубили све што сте имали. Дуго ме је држао страх од сиромаштва. Ако погледамо уназад, ја сам због тог страха куповао превише ствари. Пре рата имао сам куће, станове, бродове, аутомобиле. То је сиротиња која од страха купује. Сада више не бринем о себи, имам децу, па исти тај страх имам и за њих - испричао је Бреговић својевремено.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: