Према најновијој најави Републичког хидрометеоролошког завода у наредна 2 сата очекује се киша или краткотрајни пљусак са подручја Срема и северних делова Београда.

"Облачност са подручја Срема и северних делова Београда условлјаваће наредна два сата местимично кишу или краткотрајни плјусак уз споро премештање на југоисток у област Шумадије", стоји у најави РХМЗ-а.

Најава веома топлог времена
Наредних дана задржаће се претежно сунчано и спарно време, уз далји пораст и јутарњих и дневних температура, прогнозира РХМЗ.

За викенд се у већини места очекује од 32 до 35 °ц, а почетком следеће седмице биће још топлије, понегде и до 37 °ц, уз тропске ноћи у урбаним срединама.

Какво време нас чека у јулу и августу?

Што се тиче дугорочне прогнозе за јул и август, очекује се право летње време до краја јула. Очекују нас високе температуре, док би нове "веће" непогоде могле да се понове почетком августа.

"Сада долазимо у период са дефицитом падавина, не би требало да буде неких већих. Температура ће ићи између 30-35°Ц, изоловани пљускови, а у трећој декади јула опет иде тај афрички антициклон. Стиже нам поново врео афрички ваздух и температуре ће ићи око 40 степени Целзијуса", навео је метеоролог Иван Ристић.

"Почетком августа могуће је да се понове овакве непогоде. Пратићемо ситуацију како се буде развијала, али до краја јула би требало да буде много мање кише и право летње време", рекао је метеоролог.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: