Наиме, докторка је објавила на Тик Току видео снимак у којем је објаснила шта нипошто не би радила у летњим месецима.

Ходање босих ногу поред базена

- Можете да ми судите колико год желите, али видела сам да људи који цело лето шетају поред базена имају гљивичну инфекцију стопала - атлетско стопало - рекла је Зубрицки ове недеље у снмку који има скоро 60.000 прегледа.

- Влажна окружења као што су базен, јавни тушеви, сауне, све то апсолутно садржи гљивице на тлу и врло их је лако покупити. Увек ћете ме видети у јапанкама - наставила је она.

Недавно истраживање спроведено у Пољској показало је да су пливачи изложени великом ризику од гљивичних инфекција. Ако носите јапанке поред базена да бисте избегли атлетско стопало, немојте их носити предуго – оне могу да повећају ризик од болова у пети и уганућа глежњева због недостатка подршке и амортизације.

Коришћење цитруса на сунцу

Зубрицки саветује да не цедите лимун или лимету у косу у покушају да је посветлите - сачувајте воће за прављење коктела у затвореном простору.

- Агруми могу да ступе у интеракцију са УВ светлошћу, што доводи до кожног осипа званог фитофотодерматитис- тешке реакције на појаву пликова која оставља овај неправилан узорак на вашој кожи са било ког места где је сок додирнуо кожу“, објаснила је она и додала:

- Након што ти пликови нестану, може да се појави хиперпигментација која може да траје месецима.

Бријање преко брадавица

Будите веома опрезни када бријете ноге које ћете показати у кратким шортсевима - посебно ако имате брадавице.

- Брадавице су заразне, што значи да ако бисте се обријали преко њих, можете пренети тај вирус брадавица на ноге - рекла је Зубрицки.

„Ово је посебно тачно ако имате ове ситне, мале скоро невидљиве брадавице које се називају равне брадавице - и што више брадавица имате, теже их је отарасити се.

Мање од других брадавица, равне брадавице су боје меса, ружичасте или жућкасто-браон боје. Најчешћи су код деце и тинејџера.

Спавање са мокром косом

- Увек ћу сушити косу пре спавања - рекла је Зубрицки.

- Спавање на мокрој коси је влажно окружење, које може бити плодно тло за ствари као што су бактерије и гљивице, што доводи до болести попут тинеа цапитиса или изазивања стања као што је себороични дерматитис, а све то узрокује гљивица или гљивица на кожи главе.

Tinea capitis је дерматофитна инфекција власишта, док себороични дерматитис хронично запаљење коже које може да изазове љуспице на кожи главе, пише Њујорк Пост.

БОНУС ВИДЕО: