Уколико желите да брзо коригујете своју телесну тежнину за само неколико дана, онда морате да испробате ову дијету.

Лубеница садржи 92% воде, што је одлична опција за све оне људе који желе да смршају. Вода у лубеници подстиче  мршављење јер испира токсине и апетити држи под контролом

Конзумирање лубенице осигураће вам хидратацију, а  нећете осећати глад ни жеђ, па нећете посегнути за нездравом храном или пићем.

Ово поврће, иако га већина назива воћем, садржи 1,1 грама влакана, што ће вам помоћи да се осећате сито. Оно помаже да се решите вишка воде, токсина, соли и других нечистоћа у вашем телу.

Истраживање спроведено на Институту у Кентакију показало је да конзумација лубенице може побољшати липидни састав и смањити нагомилавање масти. Уколико напорно тренирате, лепа вест је да ће вас конзумација лубенице ослободити бола у мишићима, пише портал "Wall".

Фото: Shutterstock

 

Опрез је важан

На дијети будите од пет до седам дана, никако дуже. Дијета има неколико верзија са специфичностима које се разликују

Најпопуларнија је детоксикацијска дијета. У првој фази једете само лубеницу три дана. Након тога наставите с уобичајеном исхраном или поступно додајете другу храну.

Затим додајте и своје свакодневне оброке, с тим да вечеру можете да замените порцијом лубенице.

Уместо сокова, конзумирајте само воду или сок од лубенице. Такође, ако жудите за десертом, лубеница може бити сјајна замена. Осим тога, лубеница је пуна витамина и минерала, попут витамина Ц и А, бета каротена, калијума ликопена.

Фото: Shutterstock

 

Изгубите и до пет килограма за седам дана

Као и све друге детоксикацијске дијете и дијета с лубеницом је рестриктивна, а будући да конзумирате тако пуно воде можете имати проблема с дијарејом или надутости.

Ова дијета се не препоручује трудницама и особама с ослабљеним имунолошким системом. Али, ако сте здрави, она ће вам пријати и бићете задовољни крајњим резултатима.

БОНУС ВИДЕО:

(Hello)