- Никад нисам замишљао да имам 100 или 500 деце. То се десило корак по корак. Многи донатори сперме желе да буду у вестима, али што се мене тиче, било би сасвим у реду да нико не зна за мене. Али пошто сада сви знају за мене, желим да испричам своју страну приче - рекао је Меијер за британски Индепендент.

У серијалу, у којем је интервјуисано више жена које су користиле Меијерову сперму и које су га оптужиле да их је лагао о томе колико је пута претходно донирао сперму, наводи се да је Меијер донирао сперму банкама сперме у Кенији, представљајући се као ''Лав из Момбасе'' у донаторским групама.

Меијер сматра да документарац није у најбољем интересу деце која су зачета помоћу његове сперме.

- Мислим да се искоришћавају те породице, које су биле неплодне или које су желеле да имају породице. То су добри, дивни људи, а сада ће их свако питати: "Ох, да ли је ваше дете од оног донатора са хиљаду деце?" Да ли ће тај документарац учинити икакво добро тој деци? - наводи Меијер.

Он је одбацио све оптужбе наведене у документарцу, попут оних да се такмичио с другим донаторима ко може да ''направи више деце'', или да су он и други донатор Леон наводно мешали своје узорке сперме и онда их давали породицама.

- То су ставили у документарац? То је потпуна измишљотина, то је лудо. Зашто бих то радио, зашто би ико то радио? Ако су то заиста ставили у документарац, спремите се, дефинитивно ћу тужити целу екипу Нетфликса - рекао је он.

Упитан о наводима донатора по имену Ентони, који је тврдио да је Меијер слао своју сперму у Кенију с намером да ''избели Африку'', Меијер је рекао да је то ''напросто одвратно''.

- Ограђујем се милион миља од тог човека, он је ужасан. Чуо сам да ти десничари желе да шире свој бели ген или тако нешто, то је све гадно - рекао је Меијер, демантујући да је он неко ко је ''зависан од тога да има децу''.

Он признаје да је требало да себи постави више граница, додајући да је одрастао у породици са седморо браће и сестара.

- Неки чланови породице мисле да сам урадио добру ствар, другима је све то тешко пало. Многи од њих сада су постали деке, баке, ујаци, тетке, и њихове животе сам променио. Претпостављам да мисле - могао си да престанеш и раније - каже Меијер.

Индепендент наводи да Меијерова најстарија деца имају 17 година, а да најмлађа ''напуштају пелене''.

Серијал Нетфликса ''Човек са хиљаду деце'' усредсређује се на жене које су добиле децу уз помоћ Меијерове сперме, при чему су поједине жене које су одабрале да користе њеове узорке рекле да им Меијер није јасно ставио до знања колико је друге деце имао.

Поједине жене којима је донирао описале су га као нарциса, док су друге сугерисале да он представља ризик за јавно здравље.

БОНУС ВИДЕО: