Ана је у срећном браку са немачким фудбалером Бастијаном Швајншагером. Имају три сина, а тенисерка ужива у заслуженој пензији након стечених милиона. Ретко ко зна да је Ана по образовању туристички техничар. 

Спортску каријеру је прекинула 2016. године прекинула, али је љубав према тенису почела много раније. Њени родитељи су је уписали на тенис са само пет година. Иако је касније постала светски позната тенисерка, Ана признаје да је као дете била веома стидљива.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

- Као дете сам била веома стидљива, нисам се осећала угодно ни у вртићу ни у школи. Била сам штребер и нико није хтео да се дружи са мном. Као тинејџерка сам била јако досадна. Луде ствари никада нисам радила и нисам ишла на часове неприпремљена - рекла је Ана.

- Када сам почела да играм тенис и да путујем, слабо сам разумела енглески, а отац је био стално са мном, јер је мајка била посвећена брату Милошу. Он је студент економије и бави се породичним послом. Једно време отац је радио као адвокат, али је престао када је почео рат у мојој земљи - поделила је Ана.

Као и већини деце, Анино детињство је протекло у инфлацији, а њен отац је био решен да се посвети њој , док је мајка била посвећена брату Милошу: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

- Била је тешка инфлација, плата је губила на вредности и одлучио је да се посвети само мени и Милошу. Мајка и брат су се баш жртвовали за мене, путовали са мном по неколико месеци, Милош је тада био дете, требало је да буде ближе мајци - присетила се Ана.

Прича ове младе жене је постала инспираија многима. 

(Србија данас)

БОНУС ВИДЕО: