Тома Здравковић оставио је иза себе двоје деце из два брака - ћерку Жаклину и сина Александра. Вечити боем у души, имао је неколико порока, а чини се да у му, поред алкохола, биле управо жене. Како је говорио, није био много леп, имао је велики нос, али и осмех којем је ретко која дама могла да одоли. Кроз њега се и веселио и туговао, али и освајао фаталне лепотице.

Званчино се женио четири пута, већ у првом браку са Олгицом, који се десио 1963. године, добио је ћерку Жаклину. Са ове дистанце, Томина наследница признаје да јој је криво што са оцем није провела више времена.

- Живела сам један период мог живота, кратак, са њим и кад је умро, била сам јако, јако тужна. Живиш са чињеницом да је он део тебе, да постоји у мени, у мом брату, у песмама, у другим људима којима је дао лепа осећања - својевремено је испричала Жаклина.

 

 

Памти га као невероватну особу, компликовану, а истовремено и нежну, проткану дубоким емоцијама.

- Био је посебна особа. Зрачио је тугом и позитивизмом у исто време. Сећам га се као некласичног оца. Пиће и изласци су били део његовог живота и то сам прихватила. Знам да заплачем као он. Често преко интернета погледам његове снимке. Имам једну његову кошуљу у којој је наступао, дуго је нисам прала. И једну златну плочу. По мом осећају, никада се није тукао и свађао, имао је своје ја и то му нико није одузео. Знао је да попије, али онда би код њега наступила туга - открила је једном приликом.

Данас живи у Холандији и мама је два дечака, а у Србију долази свако године, како би одала почаст свом оцу. Истакла је да је један од наследника веома музикалан, те да свира гитару, али и да воли другачију музику и нема намеру да уплови у естраду.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Пинк

 

Воли да слуша све Томине песме, а највише - "Киша је падала" и "Дотако сам дно живота".

Жена која му је заиста променила живот била је фризерка Гордана, коју је упознао у Торонту. Љубав међу њима се родила из пријатељства, а многи сматрају да је Томи управо она продужила 18 година живота, након што се разболео. Иако је била велика разлика у годинама, то им није представљало никакву препреку. Гоца је имала разумевања за Здравковића, а круна њиховог брака је син Александар, за кога кажу да је очева копија.

- Кад сазнају чији сам син, прво ме питају како сам одрастао уз њега. Некада сам се представљао као Александар Саша, да бих избегао терет презимена Здравковић. Био сам премлад када је умро, тек касније сам схватио колико он значи за музику и за друге људе и шта је оставио иза себе. Тек са својих 16-17 година, када сам почео да се заљубљујем, почео сам да схватам његове песме. Уместо у парк, некад сам са њим ишао у казино. Видео сам многе ствари много млад. Нисам ни знао шта се дешава око мене - рекао је пре неколико година Александар.

У Торонто се враћа са мајком Гоцом 1992. године, тамо се и школовао, а каријеру гради, такође, у свету музике, али на другачији начин.

- Има свој приватни студио и правим музику, али електронску. Осим тога сам аудио и видео техничар на бројним концертима, конференцијама и прославама. Завршио сам музичку школи, свира, виолину и клавир. Сматрам да не знам довољно добро да певам, тражио сам свој пут и не желим да ме гледају кроз оца. Желим сам да постижем успехе - закључио је.

Са сестром Жаклином је у контакту и виђају се, како су истакли, колико им обавезе дозвољавају, јер живе у различитим државама. Иако је доста млађи од ње, одлично се слажу.

курир.рс/стил