Поред рутинске победе, овај меч је обележило и неспортско понашање публике на Централном терену у Лондону, које је и сам Новак прокоментарисао након убедљиве победе и проласка у четвртфинале турнира. 

- Веома сам задовљан. Мислим да је он био далеко од свог најбољег издања. Изгубио је првих 12 поена, потом је морао да утроши времена да би се "вратио" у меч. Што се мене тиче, мислим да сам урадио све што је требало на прави начин. Имао сам брејк лопту с којом сам се сусрео на крају другог сета, али, веома је ово било солидно издање и задовољан сам што сам ово завршио после три сета - рекао је Ноле.

Потом је упитан о "односу са публиком", која је врло безобразно викала ("Р)уууу" у завршници другог сета, и током трећег, наводно бодрећи тако Рунеа, а заправо ометајући Новака. Одговорио је опонашајући звук који су производили ти навијачи:

Фото: Танјуг/АП

 

- Свим онима који су имали поштовање и који су остали вечерас, имам од свег срца само велико поштовање. А за све оне који су изабрали да не поштују играче, у овом случају мене, желим вам "gooood night" (на енглеском "лакуууу ноћ"). "Gooood night! Good night!", веома вам желим лакуууу ноћ!

Након што је водитељ програма пробао да ситуацију врати у очекиване оквире, рекавши "Надам се да су само коментарисали Рунеа, а да нису били непристојни према теби", Ноле је одмахнуо главом.

 

 

- Не, не прихватам то. Било је то непоштовање! Ја знам да су они бодрили Рунеа, али то је изговор да вичу мени "бууу". На АТП турнеји сам 20 година, знам све трикове, знам како се људи понашају. Ја сам фокусиран на оне који су дошли да гледају тенис, који поштују играче, и који воле тенис. Верујте, играо сам у много непријатељскијој атмосфери, не можете да допрете до мене! - ућуткао је Новак бахате Енглезе.

Ипак, изгледа да се најбољи свих времена овај пут баш наљутио те је око два сата после поноћи објавио фотографију на којој проклизава по вимблдонској трави. Оно што је посебно занимљиво јесте порука којом је непристојној лондонској публици поручио да одлази у четвртфинале. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

- Клизим у четвртфинале. Goooooooooooood night! - написао је поново Новак Ђоковић у опису фотографије. 

БОНУС ВИДЕО: