У полуфиналу су савладали Црну Гору са 13:9 (6:0, 2:2, 1:3, 4:4) У финалу ће играти са победником дуела Мађарска – Италија, а утакмица почиње у среду у 1.30.

Српски таленти су сјајно почели сусрет. Нису знали за промашај, средином друге четвртине су водили 8:0 а да су при томе шест погодака постигли са играчем више. Тек у 11. минуту је Јановић постигао први гол за Црну Гору. У тој четвртини Гладовић није реализовао петерац а Гојковић је био стрелац другог гола за Црну Гору.

У трећем делу је Србија слабо одиграла. Истина, преко Бодироге из контре је повећала предност на 9:5. Међутим уследила су три гола ривала за непуних 80 секунди.

Могло је да буде и горе да је Јановић искористио петерац четири секунде пре последњег одмора.

порни Црногорци се нису предавали. После 0:8 средином друге четвртине, стигли су голом сјајног Гојковића на 6:9 у трећем минуту последњег дела. Серију је зауставио Чонкић, заим је Гладовић повосио на 11:6 4,20 до краја.

Ту више није било дилеме. Србија је обезбедила медаљу.

Србија - Црна Гора 13:9 (6:0, 2:2, 1:3, 4:4)

Србија: Димковић, Бодирога 1, Новаковић 3, Томић 1, Којић 1, Гладовић 2, Цанепа 1, Ђокановић 1, Адамовић, Крстић 2, Лазић, Савић, Чонкић 1. Селектор:Саковић.

Црна Гора: Вукашиновић, Матијашевић, Марковић 1, Милинић, Рогановић, Ступар, Јановић 2, Петровић, Перов, Гојковић 6, Д.Пејовић, М. Пејовић, Самарџић.Селектор: Мировић

 

БОНУС ВИДЕО:

(Спортал)