Елма Хајровић је светска првакиња у каратеу и репрезентативка Србије у боксу, а недавно је храбро одлучила да носи хиџаб, чиме је инспирисала многе жене. Осим тога, популарна је и на ТикТоку са више од 200.000 пратилаца.

Спортом је почела да се бави са десет година. Њен први избор био је карате, који је потом надоградила кик боксом и боксом. Већ са 16 година, као јуниорка, освојила је светско првенство у Италији. Од тада је стекла преко 100 медаља са државних, европских и светских првенстава.

 

 

лма истиче да је на почетку била присиљена да скрива своју спортску каријеру од родитеља, који нису подржавали њен избор борилачких спортова.

-Док нисам почела да доносим кући медаље и похвалнице, моји родитељи нису били одушевљени идејом да се бавим спортом. Када су видели резултате, постали су поносни на мене, каже Елма.

Јаке жене изазивају несигурност код мушкараца

 

 

Њен успех у борилачким спортовима није прошао незапажено, а реакције мушкараца на њен имиџ често су биле изненађујуће.

-Момци обично реагују изненађено и уплашено, са коментарима попут 'ручак је готов' и 'судови су опрани.' Изгледа да јаке жене могу да изазову несигурност код мушкараца, додаје са осмехом.

 

 

Осим што је спорт постао њен живот, Елма је завршила факултет за спорт и физичко васпитање како би додатно обогатила своје знање.

-Спорт је одувек био део мене. Волим сваки спорт и сматрам да је важно разумети све аспекте како бих могла да се развијам, објашњава она.

Одлучила се да стави хиџаб

 

 

 

Прошле године, Елма је одлучила да стави хиџаб, што је, како каже, одувек желела.

-Било је тешко због публике која ме прати, јер сам већ била позната на друштвеним мрежама. Требало је објаснити људима шта хиџаб представља, присетила се.

 

 

Иако је наишла на предрасуде, добила је велику подршку која је додатно охрабрила и инспирисала друге жене.

-Као представник своје земље, поносно сам изашла да се борим са хиџабом и показала да мржња и предрасуде не треба да постоје, рекла је са поносом Елма.

 

 

Када је реч о њеном извору снаге, Елма верује да је то жеља да победи саму себе и свој страх.

-Мој највећи извор снаге је жеља да победим себе. Сваки пут када превазиђем своје страхове, постајем јача и боља верзија себе. За то је потребно изложити себе малом ризику, јер без ризика нема ни профита, закључује она.

Блиц жена