Николић је крајем марта као члан српске штафете 4X100 слободно био позитиван на допинг тесту у току Светског првенства у Дохи.

У његовом организму је тада утврђено присуство псеудоефедрина, за који је Урош тврдио да је корситио као лек против алергије.

Српски пливач је уложио жалбу Светској антидопинг агенцији која је прихватила да се уради ретроактивни туе односно да приложи сву документацију којом се потврђује да је лек користио у медицинске сврхе, а не као допинг.

Као што правила налажу обављено је саслушање и тада је на жалост српског пливача жалба одбијена па Николић неће моћи да се бави пливањем од 4.јула до 3.јула 2025. године, а ово је потврдила и Антидопинг агенција Србије.

Оно што је занимљиво и нелогично јесте да се Пливачки савез Србије ниједном од отварања овог случаја није огласио, али је умео да Николића изостави из штафете у Београду yа штафету 4x100 слободно на Европском првенству у Београду. Уместо Николића пливао је Јустин Цветков који је са Андрејом Барном, Велимиром Стјепановићем и Николом Аћино освојио европско злато.

(Спортклуб)

БОНУС ВИДЕО