Неспретни Војкан је својим понашањем провлачио пажњу, а Никола Ђуричко је због ове улоге побрао симпатије гледалаца широм бивше Југославије.

Фото: АТА имагес

 

Већ сада легендарни глумачки саста: Весна Тривалић као Катарина Анђелић Цакана, Милан Гутовић као Драгослав Јаковљевић (Катаринин муж), Богдан Диклић као Светислав Бата Анђелић (Катаринин брат), Никола Ђуричко као Војкан Јаковљевић (син Драгослава и Катарине), Бојана Маљевић као Ана Анђелић (Батина ћерка) и Софија Јовић као Милица Јаковљевић (Војканова рођена сестра) годинама су засмејавали телевизијску публику.

Фото: Јутјуб принтскрин/Отворена Врата

 

Серија „Отворена врата“ чије су прве две сезоне емитоване 1994. и 1995, а трећа и четврта 2013. и 2014. године, рачуна се као једна од најгледанијих на нашим просторима.

Оно, што се мање зна јесте да је лик трапавог, а доброћудног Воје требало да одигра Војин Ћетковић. С обзиром на то да је тад био на почетку каријере, сматрао је да нема довољно искуства за ту улогу, па ју је и одбио.

Уместо њега упао је Никола Ђуричко, који је овом улогом побрао симпатије многих гледалаца, па га и данас многи везују за лик Војкана Јаковљевића.

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

 

 

Иначе, Бојана Маљевић у једном од својих многобројних интервјуа открила је да је након емитовања прве епизоде тадашњи директор РТС-а био одушевљен.

- Те 1994. директор РТС био је Милорад Вучелић. Када му је, као генералном директору, приказана прва епизода „Отворених врата“, узвикнуо је: „Овако изгледа будућност телевизије!“ И био је у праву. По свему је то било другачије од онога шта се емитовало - испричала је раније Бојана Маљевић.

Блиц