Уочи представе глумац је гостовао на РТС, где је открио како је настала ова представа. Станић је испричао да је његова представа доживела дебакл, али да он никада није одустао од ње.

Фото: Владимир Шпорчић/Танјуг

 

 

- На свој рођендан, да се почастим, 1995. сам дао отказ у Атељеу 212. Годину дана касније сам направио ову представу од које сам намеравао да живим и да од ње зарађујем. Премијерно сам је 17. новембра 1996. године, опет за рођендан, извео у Битеф театру. Представа је добила одличне критике, али су тада биле демонстрације и нико није за њу знао, па су тако за прву репризу биле продате две улазнице, за другу четири, а за 11 наредних реприза ниједна - испричао је Станић.

Упркос свему томе, сваки пут је излазио на бину и играо представу. У међувремену је на фестивалу у Никшићу, где се додељују две награде, добио три.

- Играм је скоро 30 година. Нисам одустао од представе. И то је најважније - додао је славни глумац. 

Фото: Антонио Ахел/АТА имагес

 

 

Истинита и болна монодрама "Детињарије" Рејмонда Куса премијерно је изведена давне 1996. године. Духовита, али и болно истинита прича о траумама и одрастању једног дечака може лако да доведе до плакања, али углавном од смеха.

За синоћно извођење представе "Детињарије" у позоришту Театријум карте су биле распродате, а глумац је награђен овацијама.

Иначе, глумац тренутно снима четврту сезону серије "Камионџије д.о.о.", где игра главну улогу поред Ненада Јездића. 

БОНУС ВИДЕО: