Uoči predstave glumac je gostovao na RTS, gde je otkrio kako je nastala ova predstava. Stanić je ispričao da je njegova predstava doživela debakl, ali da on nikada nije odustao od nje.

Foto: Vladimir Šporčić/Tanjug

 

 

- Na svoj rođendan, da se počastim, 1995. sam dao otkaz u Ateljeu 212. Godinu dana kasnije sam napravio ovu predstavu od koje sam nameravao da živim i da od nje zarađujem. Premijerno sam je 17. novembra 1996. godine, opet za rođendan, izveo u Bitef teatru. Predstava je dobila odlične kritike, ali su tada bile demonstracije i niko nije za nju znao, pa su tako za prvu reprizu bile prodate dve ulaznice, za drugu četiri, a za 11 narednih repriza nijedna - ispričao je Stanić.

Uprkos svemu tome, svaki put je izlazio na binu i igrao predstavu. U međuvremenu je na festivalu u Nikšiću, gde se dodeljuju dve nagrade, dobio tri.

- Igram je skoro 30 godina. Nisam odustao od predstave. I to je najvažnije - dodao je slavni glumac. 

Foto: Antonio Ahel/ATA images

 

 

Istinita i bolna monodrama "Detinjarije" Rejmonda Kusa premijerno je izvedena davne 1996. godine. Duhovita, ali i bolno istinita priča o traumama i odrastanju jednog dečaka može lako da dovede do plakanja, ali uglavnom od smeha.

Za sinoćno izvođenje predstave "Detinjarije" u pozorištu Teatrijum karte su bile rasprodate, a glumac je nagrađen ovacijama.

Inače, glumac trenutno snima četvrtu sezonu serije "Kamiondžije d.o.o.", gde igra glavnu ulogu pored Nenada Jezdića. 

BONUS VIDEO: