„Искрено сам захвалан што је Трамп добро и што се опоравља“, рекао је он на почетку своје изјаве.

Додаје да су он и Трамп синоћ после инцидента имали „кратак и добар” разговор. Он каже да је на јучерашњем скупу упутио независну ревизију националне безбедности како би се „тачно проценило шта се догодило“, додајући да ће њени налази бити подељени јавности.

„У Америци нема места оваквом насиљу, или било каквом насиљу у том смислу. Покушај атентата је супротан свему за шта се као нација залажемо. Све. Нисмо то ко смо ми као нација. То није Америка. И не можемо дозволити да се то догоди. Јединство је најнеухватљивији циљ од свих, али ништа није толико важно као то тренутно: јединство“, рекао је Бајден.

Фото: Профимедиа

 

Бајден је додао да је шефу америчке тајне службе наложио да преиспита безбедносне мере уочи овонедељне Републиканске националне конвенције у Милвокију. Бајден је додао да је настојао да Трампу обезбеди све ресурсе Тајне службе које су бивши председник и његов тим тражили.

„Био сам доследан у свом смеру са Тајном службом да му обезбедим све ресурсе, способност и заштитне мере неопходне да осигурам њену континуирану безбедност“, рекао је Бајден.

Он је нагласио да „још немамо никакве информације о мотиву стрелца“, али да „знамо ко је он“.

Фото: Профимедиа

 

„Позивам све... молим вас да не правите претпоставке о његовим мотивима или везама“, рекао је Бајден. „Нека ФБИ ради свој посао, а њихове партнерске агенције да раде свој посао.

Рекао је да је дао инструкције истрази, за коју је рекао да је у раној фази, да буде "темељна и брза" и рекао да Ће "истражитељи имати све ресурсе који су им потребни да то ураде".

БОНУС ВИДЕО: