Рада Ђурић симпатије публике стекла је на државној телевизији, где је годинама водила “Београдску хронику”. У последње време гледамо је као ауторку емисије “Да сам ја неко”, која доноси аутентичне животне приче.

Омиљена водитељка рано се удала за Горана Ђурића, љубав из младости, са којим је одрастала у Лазаревцу. Добили су ћерку Веру и сина Деспота.

После 15 година заједничког живота Рада Ђурић ставила је тачку на брак. О тој одлуци никада није говорила у јавности, већ се у тишини посветила одгајању деце.

Фото: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

 

 

Гостујући недавно у подкасту “Једноставно родитељ”, Рада се осврнула на тај период живота.

- Најбоља верзија себе постала сам кад сам родила двоје деце, Веру и Деспота. Не могу сада да говорим о томе да ли сам била перфектна мајка, да ли сам то данас. Сумњам. Доста сам захтевна, и тако, имам неких чудних особина.

За себе каже да је типичан српски родитељ, кева сто посто.

Фото: В. Данилов

 

 

- Правим поделу на мајка, мама и кева. Мајка се поштује, она је строга и озбиљна, са њом нема шале. Мама је она нежна, она која попушта, која “завршава посао” код тате ако је он строжији. Е, кева је мешавина. Она је и друг, и брат, и тата, и мама, и строга и захтевна, и школа и кафић... То је нека мекша верзија озбиљне мајке.

Рада Ђурић често је, у разговору са новинарима, истицала да је остала жељна ћерке, будући да се она млада одселила у Америку. Тамо је завршила школу и засновала породицу.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Син Деспот кренуо је уметничким путем и уписао сликарство.

- Дар је наследио од моје маме и свог оца - рекла је Рада једном приликом. И нагласила:

- Поносна сам на њих што се сналазе и у овом времену, мада их за њега нисам претерано припремила, јер како бих кад се моја генерација прилично погубила у свему што нас је снашло.

(Хелло)

БОНУС ВИДЕО: