Данас је на програму меч против селекције Аустралије, а екипа "Нпортал.рс" је пред тај сусрет снимила детаље унутар "Етихад арене".

У хали је постављен и пулт где се продају дресови кошаркашких репрезентација, али и других тимова.

Тако се у понуди може наћи опрема репрезентације Србије, САД, Аустралије, али и дресови Денвера. Најскупљи су они у којима игра амерички "дрим тим", као и дрес Николе Јокића са НБА олстар утакмице.

Дрес Србије кошта 350 дирхама (око 90 евра, 10.000 динара, слично као и у Србији), иста је цена и Јокићеве "петнаестице" у Денверу, док за мајицу репрезентације САД и Николине са олстара треба издвојити 550 дирхама (око 140 евра, 16.000 динара).

Подсетимо, репрезентација Србије припрема се за наступ на Олимпијским играма, а сада је дошао ред на другу званичну пријатељску утакмицу. Након тријумфа против Француске у Лиону 79:67, сада "орлови" излазе на мегдан Аустралији. "Бумерси" су дан раније одиграли сјајан меч против репрезентације Сједињених Америчких Држава и били надомак сензације, али је "дрим тим" оправдао улогу фаворита и на крају славио резултатом 98:92.

Овога пута Аустралијанци испред себе имају Србију предвођену Николом Јокићем који је већ против "триколора" показао сав свој квалитет, као и то зашто је троструки МВП НБА лиге.

Подсетимо, пре меча у Лиону, изабраници Светислава Пешића су убележили два убедљива тријмуфа против селекције Холадније, који су одиграни "иза затворених врата", а дан после меча са Аустралијом следи и спектакл, такође у Абу Дабију - меч са Американцима.