Danas je na programu meč protiv selekcije Australije, a ekipa "Nportal.rs" je pred taj susret snimila detalje unutar "Etihad arene".

U hali je postavljen i pult gde se prodaju dresovi košarkaških reprezentacija, ali i drugih timova.

Tako se u ponudi može naći oprema reprezentacije Srbije, SAD, Australije, ali i dresovi Denvera. Najskuplji su oni u kojima igra američki "drim tim", kao i dres Nikole Jokića sa NBA olstar utakmice.

Dres Srbije košta 350 dirhama (oko 90 evra, 10.000 dinara, slično kao i u Srbiji), ista je cena i Jokićeve "petnaestice" u Denveru, dok za majicu reprezentacije SAD i Nikoline sa olstara treba izdvojiti 550 dirhama (oko 140 evra, 16.000 dinara).

Podsetimo, reprezentacija Srbije priprema se za nastup na Olimpijskim igrama, a sada je došao red na drugu zvaničnu prijateljsku utakmicu. Nakon trijumfa protiv Francuske u Lionu 79:67, sada "orlovi" izlaze na megdan Australiji. "Bumersi" su dan ranije odigrali sjajan meč protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i bili nadomak senzacije, ali je "drim tim" opravdao ulogu favorita i na kraju slavio rezultatom 98:92.

Ovoga puta Australijanci ispred sebe imaju Srbiju predvođenu Nikolom Jokićem koji je već protiv "trikolora" pokazao sav svoj kvalitet, kao i to zašto je trostruki MVP NBA lige.

Podsetimo, pre meča u Lionu, izabranici Svetislava Pešića su ubeležili dva ubedljiva trijmufa protiv selekcije Holadnije, koji su odigrani "iza zatvorenih vrata", a dan posle meča sa Australijom sledi i spektakl, takođe u Abu Dabiju - meč sa Amerikancima.