ЈКП "Градска чистоћа" од 15. августа наплаћиваће своје услуге сакупљања и транспорта комуналног отпада скупље.

Одлука је донета у складу са чињеницом да се цене услуга сакупљања и транспорта отпада нису мењале од 2022. године, те да су старе цене биле економски неоправдано ниске, поготово у условима када су трошкови енергената, резервних делова и услуга поправки комуналних возила значајно увећани, наводи се у Одлуци Градске чистоће.

Сакупљање и транспорт комуналног отпада од 15. августа наплаћиваће се по метру квадратном 9,90 динара. Уколико се плаћа паушал по канти, онда ће износити 950 динара са ПДВ-ом. Ову услугу, подсетимо, плаћамо кроз Инфостан.

Самосталне делатности плаћају паушално изношење комуналног отпада према површини пословног простора до 30 квадрата по следећим групама:

  • Видеотеке, златаре, часовничари, адвокатске канцеларије, галерије и ателеји, хемијско чишћење, отпичари и сл. плаћаћае 1570 динара са ПДВ-ом.
  • Агенције, трговине не прехрамбеном робом, пржионице и продавнице кафе, апотеке, подруми пића, приватни вртићи, приватне школе, фотографи, фото-копирнице и сл. плаћаће 2.039 динара са ПДВ-ом
  • Забавне игре, спортсек кладионице, теретане и слично плаћаће 2.492 динара са ПДВ-ом
  • Трговина прехрамбеном робом, угоститељско-ресторанске услуге, пицерије, ћевабждинице, приватне ординације и сл. плаћаће 2.948 динара са ПДВ-ом.

БОНУС ВИДЕО: