Филм "Национална класа" стекао је велику популарност када је изашао у биоскопе 1978. године, а главног глумца, Драгана Николића, који је у овој драмакомедији играо возача тркачких аутомобила Бранимира Митровића Флојда, винула је у звезде српског глумишта.

И данас, овај филм није заборављен, те по медијима и друштвеним мрежама неретно можемо видети неки инсерт или покоју занимљвост.

Управо ово догодило се недавно на друштвеној мрежи "X", када се појавила објава са фотографијом Драгана Николића из филма, уз опис:

- Сто пута сам гледала Флојда, а нисам никад приметила шта му пише на комбинезону.

А ви, да ли сте некада обратили пажњу да на комбинезону пише возачева крвна група?

У случају да дође до несреће, како би се знало којој крвној групи повређени припада.

- Данас крвна група пише на вратима возила, да се информација пренесе што пре, јер повређени возач / сувозач може обилно крварити пре него што спасиоци успеју да га извуку. Тако се благовремено припреми потребна група, јер ознака на комбинезону може бити умрљана, откинута и слично - гласи један од коментара испод фотографије.

Други је додао да би ово било добро питање за квизове, док је било и оних који су се шалили како су гледали искључиво у Гагу Николића, те да су овај детељ занемарили.

(citymagazine)

БОНУС ВИДЕО: