Да ли сте се икада запитали ко је у историји света платио највећу казну за прекорачење брзине? Тај неславни "шампион" је "пао" прошле године, а сума коју је мора да плати је била огромна.

Андерс Виклоф кажњен је са 120.000 евра због прекорачења брзине у својој родној држави Финској.

Ово је уједно и највиши износ казне на свету за овакав прекршај. Оно што посебно изненађује јесте то што се у Финској за оваква дела санкционише на другачији начин од оног на који смо ми навикли у Србији.

- Овај овек је добио највећу казну на свету за прекорачење брзине од 120.000 евра. Његово име је Андерс Виклоф и он је возио 30 километара на сат изнад ограничења. Само овај прекршај и није толико страшан, али оно што је за њега било страшно јесте да је прекршај направио у својој родној Финској, где се казна одређује према богатству појединца који је прекршај учинио - објашњава ТикТокер.

@licne_finansije

Najskuplja kazna za brzinu na svetu 🚗💸

♬ original sound - licne_finansije

С обзиром на то да је Виклоф један од најбогатијих Финаца, његова казна била је одузимање дозволе на десет дана и новчана казна у износу од висине прихода које он оствари у периоду од 14 дана, што је испало 120.000 евра.

- Ово се зове прогресивно кажњавање и у теорији је много правичније од оних класичних система санкционисања који се примењују у већини земаља. Виклофу свакако ово није прва казна, с обзиром на то да је 2013. године платио 95.000 евра, а 2018. чак 64.000 евра, исто за прекорачење брзине - закључује ТикТокер.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: