Раде Лацковић открио је да је до инцидента дошао када је кафану позвао Раде Ћалдовић Ћента који је тражио Весну Змијанац.

 

 

- Било је, сећам се да сам једне ноћи певао у некој великој кафани која има 300-400 места, а горе има ресторан и шанк. Те ноћи је певала Весна Змијанац, тада није било мобилних телефона, па је Раде Ћента звао на број од кафане, требала му је Весна, шанкер је спустио слушалицу на шанк и рекао конобару да оде по Весну, међутим у међувремену је неки гост који је седео на шанку узео слушалицу и свашта напрачио Радету, а он је тада био у Офенбаху, те године му је било ограничено кретање. После 10 минута је дошло 10 момака са утокама, сви су били на ногама, ко је звао, оно ово, а тај делија је побегао одмах после позива јер је знао шта следи - рекао је певач.

Није био оцу на сахрани

Иначе, Раде је једном приликом признао да је морао да донесе тешку одлуку 1989. године када је почео каријеру, тек што је отишао у Немачку сазнао је да му је отац преминуо.

- Знали смо да има канцер плућа, доктор је рекао да нема лека. Кад сам добио позив да идем у Немачку, питао сам га шта да радим, он ми је рекао ‘сине, иди нека те срећа прати. Мени не можеш помоћи, гледај свој живот, можда ће ти то променити будућност, а од мене ти ништа не вреди, нека те Бог чува’. После десет дана ми је стигла информација да ми је отац преминуо, то је била недеља рано ујутру - рекао је он тада и додао:

- Нисам певао то вече и размишљао сам да ли да идем кући - ако одем кући, тамо ћу да останем минимум месец дана, а за то време ће доћи неко и заузеће ми место. Одлучио сам да останем тамо, нисам присуствовао сахрани, али нисам осећао грижу савести, осећам сам као да је уз мене… Ја сам својој деци рекао, као када је Тито писао тестамент ‘ако икада умрем’, тако сам и ја деци рекао ‘без трубача не почињите ништа.

(Блиц)