Девојке су привремено смештене у оближњи хотел, а како наводе из хитне помоћи у Пећинцима, четири девојчице које су се жалиле на болове и превезене су у Дечју болницу у Тиршовој.

У питању су девојчице старости од 15 до 17 година, а њихове повреде, како сазнајемо, нису озбиљније, углавном се жале на угруваност и болове у ребрима, рукама и ногама.

Поред локалних мештана на месту ове језиве несреће нашао се и један возач који је испричао све детаље спасавања деце:

- Кренуо сам према Шапцу и на кривини код села Пећинци сам наишао на удес. Ту су већ били мештани који су из преврнутог аутобуса који је био преврнут у каналу вадили људе. Одмах сам пришао да помогнем, а убрзо је стигла и Хитна помоћ. Видео сам да су повређена деца. Чуо сам да су наши млади спортисти, одбојкашице... - почео је причу овај херој и додао:

- Доктори су девојчице и дечаке ставили у санитетско возило и превезли их у болницу. Ја сам повезао неколико њих до хотела. Они нису тамо одсели него су пребачени да не би стајали на путу да се смрзавају. Власник хотела Славиша Лазић је дао бесплатно собе.

 

 

За сада није познато где је возач, а саговорник у разговору није желео да његово име буде потписано, али је испричао детаље.

- Колико сам чуо возача није било и нико није знао где је. Полиција је такође дошла на место несреће. Јако ми је жао, када сам видео аутобус помислио сам на најгоре, али хвала Богу прошли су са лакшим повредама. Срећа у несрећи да се тако заврши. Било ми је жао те деце. Девојке су биле уплашене, ма сви су били узнемирени и видело се да су под великим стресом. Неки су и плакали од страха. Разумите ме да у оваквим ситуацијама нема потребе да се истиче моје име и презиме јер су људи били у невољи и свако је желео да помогне - рекао је херој данашњег снежног дана.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".