Многи су коментарисали њен надимак и уметничко име, те је сада одлучила да открије како је дошло до "Дара од Радојка".

- Ја сам име добила по баки која се звала Радојка. Моја бака је умрла годину дана пре него што сам се ја родила и тата је рекао да се ја зовем Радојка. Иначе, у црквеном календару то име има значење радосна, што ја и јесам. Нисам волела кад сам била мала па ми неко каже Радојка, знаш како? Рада су ме звали сви. Међутим, сад после дужег времена, Дара Бубамара, па је било Дара Рада шатровачки, па су почели као Радојка. Мени је то толико постало симпатично. Ја сад толико волим што се зовем као моја бака и толико сам поносна, сада да се зовем и Персида, ја сам бре, звездетина, шта ми могу? Имала сам ту срећу да сам имала такав надимак, да је то стварно било нешто посебно.

Певачица је открила и како је успела да задржи уметничко име након разлаза са групом.

- Не, нису дали чак ни то, него пошто су мене људи звали Дара бубамара, ја сам ставила Дара Рада. Међутим ја сам знала да ће они сви рећи Дара Бубамара, што је нормално. Али ја сам ставила тако на касету, међутим, кад сам издала тај албум, они су се распали. Снимили су неку песму без везе након које су се распали. Синиша је отишао у Шведску да живи, неки нису живи па не бих ни да их помињем, неки су се снашли али се не баве музиком. И онда сам самостално снимала "Жеља моја", па онда сам снимила "Ја нећу да га видим", "Дунав", "Нити ме љубиш" и тако даље.

Фото: Јутјуб принтскрин/Амиџи шоу

 

Онда је почео и менаџер да ми прави проблеме и он се исто узвездио, па то је било страшно. Почео да ме вуче уназад у смислу да му кажем брате прави ту визу, да се ради. Ја сам из Новог Сада, рођена на новосадском асфалту, али су моји родитељи из Босне. Ја сам ти тешка енергија кад се то поклопи, то је лудило. Он је мене успоравао, вукао ме мало уназад а притом добијао пола новца. Ја сам то ценила као ми смо почели заједно. Никада нисам гледала паре, ја да сам гледала паре, ја бих била мултимилијардерка, међутим ја сам давала шаком и капом, нема везе, зато ми је Бог дао сина таквог и да смо живи и здрави, ништа ми друго не занима - говорила је Дара за Телеграф подкаст и додала:

- Није пријатноо, млада девојка, ти то све слушаш како они тебе потцењују. Знаш колико је то ножева у мојим леђима, забодено. Пошто сам увек била сигурна у себе ја му кажем: "Да, али можда ћу да будем јако високо" и он као не верујем али добро. Прошло годну дана, оп, Дара има Веро неверо, Поље јагода, Зидови... да би ме негде срео и рекао: "Честитам ти". Поштено.