Mnogi su komentarisali njen nadimak i umetničko ime, te je sada odlučila da otkrije kako je došlo do "Dara od Radojka".

- Ja sam ime dobila po baki koja se zvala Radojka. Moja baka je umrla godinu dana pre nego što sam se ja rodila i tata je rekao da se ja zovem Radojka. Inače, u crkvenom kalendaru to ime ima značenje radosna, što ja i jesam. Nisam volela kad sam bila mala pa mi neko kaže Radojka, znaš kako? Rada su me zvali svi. Međutim, sad posle dužeg vremena, Dara Bubamara, pa je bilo Dara Rada šatrovački, pa su počeli kao Radojka. Meni je to toliko postalo simpatično. Ja sad toliko volim što se zovem kao moja baka i toliko sam ponosna, sada da se zovem i Persida, ja sam bre, zvezdetina, šta mi mogu? Imala sam tu sreću da sam imala takav nadimak, da je to stvarno bilo nešto posebno.

Pevačica je otkrila i kako je uspela da zadrži umetničko ime nakon razlaza sa grupom.

- Ne, nisu dali čak ni to, nego pošto su mene ljudi zvali Dara bubamara, ja sam stavila Dara Rada. Međutim ja sam znala da će oni svi reći Dara Bubamara, što je normalno. Ali ja sam stavila tako na kasetu, međutim, kad sam izdala taj album, oni su se raspali. Snimili su neku pesmu bez veze nakon koje su se raspali. Siniša je otišao u Švedsku da živi, neki nisu živi pa ne bih ni da ih pominjem, neki su se snašli ali se ne bave muzikom. I onda sam samostalno snimala "Želja moja", pa onda sam snimila "Ja neću da ga vidim", "Dunav", "Niti me ljubiš" i tako dalje.

Foto: Jutjub printskrin/Amidži šou

 

Onda je počeo i menadžer da mi pravi probleme i on se isto uzvezdio, pa to je bilo strašno. Počeo da me vuče unazad u smislu da mu kažem brate pravi tu vizu, da se radi. Ja sam iz Novog Sada, rođena na novosadskom asfaltu, ali su moji roditelji iz Bosne. Ja sam ti teška energija kad se to poklopi, to je ludilo. On je mene usporavao, vukao me malo unazad a pritom dobijao pola novca. Ja sam to cenila kao mi smo počeli zajedno. Nikada nisam gledala pare, ja da sam gledala pare, ja bih bila multimilijarderka, međutim ja sam davala šakom i kapom, nema veze, zato mi je Bog dao sina takvog i da smo živi i zdravi, ništa mi drugo ne zanima - govorila je Dara za Telegraf podkast i dodala:

- Nije prijatnoo, mlada devojka, ti to sve slušaš kako oni tebe potcenjuju. Znaš koliko je to noževa u mojim leđima, zabodeno. Pošto sam uvek bila sigurna u sebe ja mu kažem: "Da, ali možda ću da budem jako visoko" i on kao ne verujem ali dobro. Prošlo godnu dana, op, Dara ima Vero nevero, Polje jagoda, Zidovi... da bi me negde sreo i rekao: "Čestitam ti". Pošteno.