Глумац Витни Рејдбек преминуо је у 79. години од компликација изазваних раком простате. Он ће највише остати упамћен по улози у легендарном хорор филму Петак 13., шести део - "Јасон Ливес". Рејдбек је током своје каријере остварио значајан број улога и оставио дубок траг у филмској индустрији.

Фото: Принтскрин

 

 

Витни Рејдбек је током своје каријере остварио значајан број улога како на филму, тако и на телевизији. Међутим, његова најпознатија улога била је управо у филму "Петак 13.", где је тумачио лик Тома Томажеса, јунака из шестог дела овог култног хорор серијала. Његова глума је оставила велики утисак на публику широм света, што је допринело његовој иконичности у филмском свету.

Његова смрт изазвала је велику тугу међу његовим колегама и обожаваоцима. Бројни глумци и филмски радници изразили су саучешће и сећање на његову изузетну каријеру. Такође, фанови су се путем друштвених мрежа опраштали од омиљеног глумца, истичући његову незаборавну улогу у "Петак 13." као један од кључних момената његове каријере.

Иако нас је Витни Рејдбек напустио, његово наслеђе ће наставити да живи кроз његове улоге и допринос филмској индустрији. Његова каризма и таленат остаће запамћени, а филм "Петак 13." ће остати као једно од најзначајнијих остварења у којима је остварио незаборавну улогу.

Смрт глумца Витнија Рејдбека оставила је празнину у свету филма, али његова улога у "Петак 13." ће заувек остати као део филмске историје. Његова страст према глуми и допринос филмској уметности ће остати као инспирација будућим генерацијама глумаца.

БОНУС ВИДЕО: