Јуче поподне, након вишедневних паклених врућина, коначно је стигло освежење. Температура је у појединим местима пала, како показује извештај РХМЗ, за више од десет степени.

- Ово је јуче и ноћас био тај први налет неке значајније промене времена са оне врућине на неку свежију варијанту. Биће наредних 5-6 дана мање вруће, температуре ће да буду ту око 30, зависи како који дан, од 27 до 32, ту негде отприлике, али биће и локалних пљускова и грмљавина. Требало би да буду израженији у среду. Тад је велика вероватноћа да буде обилних пљускова, грмљавина и тих летњих непогода које су уобичајене код нас, а онда ће се ситуација до краја недеље мало смирити и температура ће поново порасти - рекао је метеоролог Недељко Тодоровић.

Очекује нас још "топлих епизода" до краја лета

На питање да ли топлотни талас који нам је дошао са севера Африке можемо очекивати у наредних месец дана, метеоролог каже:

- То све зависи од позиције циклона изнад Европе. Обично већи део лета је тај циклон са хладним ваздухом изнад Скандинавије и Британије, и онда код нас струји ваздух са југа, топли ваздух. Сад је питање само колико ће то да буде интензивно. Биће и крајем јула и у августу сигурно топлих епизода, бар по неколико дана са оним температурама око 35, што се сматра да је на граници екстремних вредности - рекао је метеоролог Недељко Тодоровић гостујући на ТВ Прва.

БОНУС ВИДЕО