Када се турска глумица Мерјем Узерли недавно прошетала канском Кроазетом током престижног филмског фестивала, сви су констатовали само једно – да никад боље није изгледала.

Популарна глумица у августу слави 41. рођендан, има двоје деце и линију на којој јој завиде и много млађе жене. Својевремено је открила да ужива у храни и спремању разних јела, али и да јој није проблем да смрша кад год пожели, односно кад примети да су је килограми узели под своје.

- Да будем искрена, постоје моменти када се интензивно бавим спортом, чак претерујем, а има дана када не радим апсолутно ништа. Покушавам да одржим равнотежу. У једном периоду месец дана сваког јутра јела сам хлеб са чоколадним кремом, а онда нисам могла да јој се приближим годину дана – признала је уз осмех.

Фото: Профимедиа

 

После ове фазе, за доручак је месецима јела само хлеб и сир. Али, била је умерена у томе, па није добила на тежини.

Фото: Профимедиа

 

Када због неке улоге мора драстично да смрша, чувена Хурем ослања се на режим исхране који је својевремено сама осмислила.

Дијета Мерјем Узерли заправо је веома једноставна. Када су јој, док је играла у “Сулејману Величанственом”, продуценти скренули пажњу на проблем са тежином, заинатила се и за два месеца скинула – осам килограма.

Тајна је у томе да нема одрицања, открила је глумица. Умереност је, да поновимо, прво и основно правило.

Фото: Јутјуб принтскрин/Sulejman veličanstveni

 

- Само треба нити дисциплинован и стати када је најслађе. Јела сам и тесто, и слаткише, и месо, и воће, поврће, све, али у ограниченим количинама.

БОНУС ВИДЕО:

(Hello)