Придружиће му се француска глумица Летиција Каста, француски репер Ем-си Солар, као и пензионисани украјински скакач с мотком Сергеј Бубка.

Снуп Дог ће бити међу последњим носиоцима олимпијске бакље, а носиће је улицама Сен Денија, етнички разноликог северног париског предграђа у којем се налазе Олимпијски стадион и Центар за водене спортове.

Олимпијска бакља је два месеца путовала кроз Француску, а у петак ујутро проћи ће и кроз Олимпијско село које се налази између Сен Денија и суседног Сен Уана.

- Славимо, учинимо ове игре незаборавним, пустимо најбољима да злато засија - изјавио је 52-годишњи уметник ког је амерички канал NBC ангажовао као једног од коментатора Олимпијских игара у Паризу.

- Одрастао сам гледајући Олимпијске игре и јако сам узбуђен што видим како ови невероватни спортисти изводе најбоље што могу у Паризу - рекао је Снуп Дог у саопштењу.

Његове друштвене мреже показују да је посебно велики обожавалаца кошарке и америчког фудбала.

- Имаћемо неке луде догађаје, и наравно, унећу тај Снуп стил у комбинацију: биће то Игре за памћење - рекао је репер чије је право име Калвин Кордозар Броудис Џуниор.

БОНУС ВИДЕО:

(Б92)