Млада жена у Кини умрла је током снимања лајва за друштвене мреже док је јела ненормалне количине хране због изазова.

Популарна стримерка Пан Сјаотинг (24) умрла је прошле недеље због, како се претпоставља, руптуре стомака услед уношања огромне количине хране одједном, преноси "The Daily Mail", док је учествовала у 10-часовном преједању 10 килограма хране, укључујући колаче, пилеће прсте, морске плодове и литре сокова.

Желудац 24-годишњакиње постао је озбиљно деформисан и испуњен несвареном храном, према резултатима аутопсије, што указује да је орган пукао, узрокујући да желудачна киселина и храна затим исцуре у њен стомак.

Сјаотинг је стекла славу на друштвеним мрежама емитујући "mukbang" уживо, тренд који подразумева да креатори једу значајне количине (обично нездраве) хране. У овом случају то је дословно представљало преједање. Она је иначе спадала у категорију морбидно гојазних људи

Она је наводно раније била хоспитализована због гастроинтестиналног крварења.

Фото: Принтскрин/Weibo

 

Сјаотинг није прва креаторка која је умрла од таквог изазова. Према "Indian Expresu", 20-годишњи мушкарац из Хајдерабада, Саи Сампат, умро је јер је појео превише сладоледа од јагода 2021.

И филипински креатор садржаја такође је умро од хеморагичног можданог удара након што је конзумирао велику количину пржене пилетине и пиринча за потребе снимања видеа.

Сада лекари упозоравају да би и западњачки инфлуенсери могли да буду следећи - због неколико креатора садржаја у САД који постају изузетно популарни. Међу најпознатијим креаторима садржаја је Николас Пери, познатији као Никокадо авокадо, чији је број пратилаца око четири милиона.

Овај 32-годишњак, из Пенсилваније, постао је мултимилионер снимајући себе како једе немерљиве количине хране и документујући свој пут добијања на тежини. Он је почео да снима себе како конзумира огромне количине јапанској јела рамен или палачинки још 2017. године, док сада често поједе више од 10.000 калорија уживо пред камером.

Тренутно има 158 килограма, а 2016. године, када је почео ово да снима имао је 74 килограма. Иако је скоро изгубио значајну количину килограма, вратио се старим навикама, вероватно зато што се од оваквих видеа добро и зарађује.

(Она.рс)

БОНУС ВИДЕО: