Mlada žena u Kini umrla je tokom snimanja lajva za društvene mreže dok je jela nenormalne količine hrane zbog izazova.

Popularna strimerka Pan Sjaoting (24) umrla je prošle nedelje zbog, kako se pretpostavlja, rupture stomaka usled unošanja ogromne količine hrane odjednom, prenosi "The Daily Mail", dok je učestvovala u 10-časovnom prejedanju 10 kilograma hrane, uključujući kolače, pileće prste, morske plodove i litre sokova.

Želudac 24-godišnjakinje postao je ozbiljno deformisan i ispunjen nesvarenom hranom, prema rezultatima autopsije, što ukazuje da je organ pukao, uzrokujući da želudačna kiselina i hrana zatim iscure u njen stomak.

Sjaoting je stekla slavu na društvenim mrežama emitujući "mukbang" uživo, trend koji podrazumeva da kreatori jedu značajne količine (obično nezdrave) hrane. U ovom slučaju to je doslovno predstavljalo prejedanje. Ona je inače spadala u kategoriju morbidno gojaznih ljudi

Ona je navodno ranije bila hospitalizovana zbog gastrointestinalnog krvarenja.

Foto: Printskrin/Weibo

 

Sjaoting nije prva kreatorka koja je umrla od takvog izazova. Prema "Indian Expresu", 20-godišnji muškarac iz Hajderabada, Sai Sampat, umro je jer je pojeo previše sladoleda od jagoda 2021.

I filipinski kreator sadržaja takođe je umro od hemoragičnog moždanog udara nakon što je konzumirao veliku količinu pržene piletine i pirinča za potrebe snimanja videa.

Sada lekari upozoravaju da bi i zapadnjački influenseri mogli da budu sledeći - zbog nekoliko kreatora sadržaja u SAD koji postaju izuzetno popularni. Među najpoznatijim kreatorima sadržaja je Nikolas Peri, poznatiji kao Nikokado avokado, čiji je broj pratilaca oko četiri miliona.

Ovaj 32-godišnjak, iz Pensilvanije, postao je multimilioner snimajući sebe kako jede nemerljive količine hrane i dokumentujući svoj put dobijanja na težini. On je počeo da snima sebe kako konzumira ogromne količine japanskoj jela ramen ili palačinki još 2017. godine, dok sada često pojede više od 10.000 kalorija uživo pred kamerom.

Trenutno ima 158 kilograma, a 2016. godine, kada je počeo ovo da snima imao je 74 kilograma. Iako je skoro izgubio značajnu količinu kilograma, vratio se starim navikama, verovatno zato što se od ovakvih videa dobro i zarađuje.

(Ona.rs)

BONUS VIDEO: