После освојене титуле, пробио се у репрезентацију Енглеске, а нешто касније изборио и трансфер у Челси вредан 37,9 милиона евра. Данас ради на градилишту.

После бајке са Лестером, Дринквотеров пад почео је преласком у Челси, где није успео да избори место у тиму. Повреде су почеле да га успоравају, послат је на позајмицу, а каријера му је окончана 2022. У међувремену је имао проблема и са законом.

Поред тешке фудбалске ситуације, имао је проблема и у приватном животу. Почео је да излази ноћу, а након једног изласка завршио је у затвору. Учествовао је у саобрац́ајној несрећи након које је ухапшен и због које му је одузета возачка дозвола на 20 месеци.

Две године након краја каријере, изненадио је пратиоце на Инстаграму објавом са свог новог посла. Фотографисао се на градилишту.

Очигледно је то изазвало негативне коментаре и подсмех јер је ту причу испратио још једном у којој је копирао одговор једног од својих пратилаца који му је написао да је „дотакао дно“.

Фото: Инстаграм принтскрин/dannydrinkwater

 


Дринквотер је одговорио да је градилиште његов избор и да му се допада то што ради.

У интервјуу за британски Телеграф, фудбалер који је забележио и три наступа за репрезентацију Енглеске, проговорио је о својим проблемима још пре неколико година.

- Знам да мој прелазак у Челси није прошао онако како сам замишљао. Правио сам доста грешака – признао је некадашњи омладинац Манчестер јунајтеда додајући да посећује психолога.

У премијерној сезони у Челсију 2017/2018 сакупио је 22 наступа у свим такмичењима уз један гол, али су му имиџ и каријера пошли низбрдо у априлу 2019. када је пијан слупао аутомобил у саобраћајној несрећи.

–Нисам користио Челси да се оправдам за моје пијанство. Очигледно да моје ментално стање није било најбоље, али то је било смешно и није требало да се догоди.

Као последица овог инцидента тадашњи тренер Маурицио Сари га је суспендовао из тима, а затим је уследила позајмица у Барнли до краја сезоне, где је одиграо свега две утакмице.

Епизода у Барнлију такође је била за заборав. Није добијао наклоност менаџера, а фрустриран због тога отишао је у дискотеку где је био нападнут.

– Неко је рекао да сам покушао да нападнем девојку фудбалера, али то није била истина. Опљачкали су ме и претукли. Време је било страшно, а најгоре од свеге било је што сам угануо зглоб – рекао је енглески фудбалер.

БОНУС ВИДЕО:

(Спортал)