Вера је од детињства показивала таленат за глуму, а када је дошло време за факултет уписала је студије на престижном руском универзитету “Махат”.

Фото: В. Данилов

 

 

- Не могу, а да се не похвалим да је спремала пријемни за чак четири факултета у Москви, и на сваком од њих је прошла. Одлучила се за “Махат” где се, у конкуренцији од шест хиљада кандидата, нашла међу двадесет одабраних – рекла је тада њена мама Јелена Арсић, балерина Позоришта на Теразијама.

 

 

Иако није доживео да ужива успеху своје ћерке, Тихомир Арсић био јој је први учитељ глуме.

- Почео је да је припрема за ФДУ, полагала је после трећег разреда и ушла у најужи избор. Онда је Тика предложио да покуша да упише глуму у Москви. “Али, тата, ја не знам руски.” “Научи.” И то је било то. Уписала је језик, аплицирала за стипендију коју је добила, и кренула да спрема пријемни.

 

 

Иначе, после Вере, глуму је уписао и њен млађи брат, Арсеније Арсић. Успешно је прошао пријемни испит и добио индекс Факултета драмских уметности.

 

 

Тихомир Арсић преминуо је 2020. године, после дуге и тешке борбе са канцером. Његове прерано прекинуте снове наставиће Вера и Арсеније, које ћемо тек упознати.

БОНУС ВИДЕО: