Подсећамо, Бајић је у свом обраћању на друштвеној мрежи Инстаграм проговорио о њиховом односу и истакао да Лазар "више није човек којег је познавао и запитао се где је нестао његов најбољи друг".

Ристовски се није оглашавао на рачун ове изјаве Радоша Бајића.

- Немам коментара на те глупости. Извините, довиђења - кратко је поручио тада Лазар за Телеграф.

Фото: АТА имагес

 

 

Међутим, у разоговору за Информер Ристовски је отворено говорио о односу са аутором култне серије "Село гори, а баба се чешља".

- Без жеље да даље полемишем, зелим ипак да дам кратак коментар на све чешће текстове којима Радош Бајић напада мене, мој рад и моју личност и то све у трећем лицу.

Наиме, увек је тако било, а и биће, да када неко о некоме говори и пише, то увек више говори о ономе ко говори и пише, него о ономе о коме се говори. И најчешће је онај који говори управо такав. Говорећи о другима, говориш о себи.

Овде бих могао и завршити мој одговор, али ево још које слово. Наше пријатељство треба оставити тамо где му је и место: у дневнику и раму прошлости. Не треба се на њега позивати и потезати као аргумент данас.

Фото: АТА имагес

 

 

Нарочито се не бих бавио тиме ко је од нас моралнији, хуманији, или бољи глумац и редитељ. Људи се цене и познају по делима, а не по причи. Иза мене стоје и бране ме моја дела.

Даље нек се дописује ко хоће и са ким хоће - рекао је Ристовски за Информер.

Подсећамо, све је почело када је Радош Бајић на свом Инстаграм профилу прошле недеље објавио заједничку фоотграфију са Ристовским из млађих дана са поруком која је многе збунила.

- Он из Равног Села, ја из моје Медвеђе. Ходамо и једемо шта се нашло. Он гризе јабуку, ја парче кифле, па размењујемо као браћа. Све то пре пола века, на београдском асфалту испред Скупштине. ... Нас двојица, чисти, млади, и високи као јабланови, студенти глуме и најбољи другови. Ноћ, дан без престанка, увек и свуда заједно. Време оскудности и сиромаштва, али и идилична прича о вечном завету, о другарству, части и поштењу..

 

 

Педесет година касније све је отишло у прах и пепео, у похлепу и грамзивост, у бахатост и отклон од сваке нормалности... То више није човек кога сам познавао, чијим успесима сам се радовао, са којим сам делио снове и прелепу младост... Где је нестао мој најбољи друг који би данас да никоме не да ни залогај чак ни мени? Који би све за себе? Боже Свевишњи, ако нам узимаш снагу, сачувај нам душу, образ и част.. - написао је Бајић.

Подсећамо Бајић и Ристовски били су дугогодишњи пријатељи, а Радош је свом пријатељу написао специјалну улогу у култној серији "Село гори, а баба се чешља" иако га је претходно одбио да буде део глумачке екипе.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: