На велику жалост једног узгајивача брескви из шпанског Салема, али и на запрепашћење бројних корисника ТикТока који су погрешно закључили да је снимак лажан, дивље свиње заиста могу да се попну на стабла ако за то пронађу довољно мотивације.

Тако су пре неки дан пољопривреднику из Валенсије обрстиле поприличну количини тог воћа, а он је то забележио телефоном како би свету показао са каквим се проблемима суочава.

Видео је у понедељак пренео и портал Club Caza, чији је новинар потврдио да штете које свиње узрокују у пољопривреди нису ограничене само на усеве на тлу и плодове стабала који падну на тло.

- Сезона брескви у Шпанији траје од маја до октобра. Упркос томе што је у питању нискокалорична храна, свиње бирају и то воће како би се прехраниле и утолиле жеђ. Више од 80% садржаја брескви је вода - појаснио је новинар.

- Пољопривредник је засадио је неколико хектара у Салему, граду који припада покрајини Валенсији и налази се у регији Vall d'Albaida. Једно јутро када је стигао на плантажу, затекао је призор да су свиње појеле велики део брескви - навео је новинар и истакнуо да је дотични пољопривредник инвестирао 4.000 евра по хектару.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: