Метеоролог Иван Ристић открио је да нас до краја јула и почетком августа чека прави температурни ролеркостер.

- Данас је на снази зелени метеоаларм, што је невероватно, јер то значи да нема упозорења, а температура ће ићи до 32 степена. У Београду ће можда бити 29 степени Целзијусових и релативно је пријатно време - каже метеоролог Ристић.

Међутим, како најављује, већ од ноћас креће антициклон који нам стиже из Африке, па нас већ сутра очекују више температуре, са главним пиком у недељу!

- Афрички антициклон убрзано иде према нама. Максимум ће бити у недељу! Сутра ће се већ осетити пораст температуре и биће тотално другачији осећај. Почећемо да се знојимо, биће спарно поново - каже метеоролог Ристић.

Наводи да ће температура бити виша за два или три степена у односу на данас, док нас у недељу очекује пик овог топлотног таласа.

- У недељу ћемо се подсетити на оно што смо имали пре пада температуре. Понегде ће бити и до 37 степени! У Београду се очекује максимум до 35 степени, међутим, у понедељак поново стиже преокрет - каже метеоролог Иван Ристић.

Већ у понедељак стиже освежење, а у уторак су могуће ниже температуре у односу на ове које су данас.

- У понедељак нам поново долази мало свежији ваздух, а са северним и западним ветром биће свежије. Температура ће пасти на 32 степена, а могуће је да ће понегде бити и нижа. Опет ћемо имати пријатније време, а у уторак ће температуре бити сличне као данас - каже метеоролог Иван Ристић.

До 5. августа нема промене, од 5. притиска врела купола
До краја јула једини баш врео дан ће бити недеља, 28. јул са максималним температурама понегде и до 37 степени Целзијуса, у Београду до 35 степени Целзијуса.

Јутра ће, осим недеље и понедељка, бити пријатна са минималном температуром до 20 степени Целзијуса, али ће и ноћи бити пријатније.

Почетком августа има услова за краткотрајне пљускове кише са грмљавином, а од 5. августа почиње нови топлотни талас. Јача афрички антициклон, који ће захватити већи део Европе. Температуре ће поново скочити на близу 40 степени Целзијуса, најављује метеоролог Ристић.

- Од 5. августа притиснуће нас топлотна купола и том топлотном таласу за сада се не види краја - каже метеоролог Иван Ристић.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: