Meteorolog Ivan Ristić otkrio je da nas do kraja jula i početkom avgusta čeka pravi temperaturni rolerkoster.

- Danas je na snazi zeleni meteoalarm, što je neverovatno, jer to znači da nema upozorenja, a temperatura će ići do 32 stepena. U Beogradu će možda biti 29 stepeni Celzijusovih i relativno je prijatno vreme - kaže meteorolog Ristić.

Međutim, kako najavljuje, već od noćas kreće anticiklon koji nam stiže iz Afrike, pa nas već sutra očekuju više temperature, sa glavnim pikom u nedelju!

- Afrički anticiklon ubrzano ide prema nama. Maksimum će biti u nedelju! Sutra će se već osetiti porast temperature i biće totalno drugačiji osećaj. Počećemo da se znojimo, biće sparno ponovo - kaže meteorolog Ristić.

Navodi da će temperatura biti viša za dva ili tri stepena u odnosu na danas, dok nas u nedelju očekuje pik ovog toplotnog talasa.

- U nedelju ćemo se podsetiti na ono što smo imali pre pada temperature. Ponegde će biti i do 37 stepeni! U Beogradu se očekuje maksimum do 35 stepeni, međutim, u ponedeljak ponovo stiže preokret - kaže meteorolog Ivan Ristić.

Već u ponedeljak stiže osveženje, a u utorak su moguće niže temperature u odnosu na ove koje su danas.

- U ponedeljak nam ponovo dolazi malo svežiji vazduh, a sa severnim i zapadnim vetrom biće svežije. Temperatura će pasti na 32 stepena, a moguće je da će ponegde biti i niža. Opet ćemo imati prijatnije vreme, a u utorak će temperature biti slične kao danas - kaže meteorolog Ivan Ristić.

Do 5. avgusta nema promene, od 5. pritiska vrela kupola
Do kraja jula jedini baš vreo dan će biti nedelja, 28. jul sa maksimalnim temperaturama ponegde i do 37 stepeni Celzijusa, u Beogradu do 35 stepeni Celzijusa.

Jutra će, osim nedelje i ponedeljka, biti prijatna sa minimalnom temperaturom do 20 stepeni Celzijusa, ali će i noći biti prijatnije.

Početkom avgusta ima uslova za kratkotrajne pljuskove kiše sa grmljavinom, a od 5. avgusta počinje novi toplotni talas. Jača afrički anticiklon, koji će zahvatiti veći deo Evrope. Temperature će ponovo skočiti na blizu 40 stepeni Celzijusa, najavljuje meteorolog Ristić.

- Od 5. avgusta pritisnuće nas toplotna kupola i tom toplotnom talasu za sada se ne vidi kraja - kaže meteorolog Ivan Ristić.

(Blic)

BONUS VIDEO: