Трамп се састао са Нетанијахуом у својој резиденцији Мар-а-Лаго на Флориди, дан после сусрета израелског премијера са председником САД Џозефом Бајденом и потпредседницом Камалом Харис, преноси данас портал The Hill.

- Ако ми победимо, биће врло једноставно. Све ће се решити и то веома брзо - рекао је Трамп на почетку састанка са Нетанијахуом.

Он је додао да ће се у супротном десити велики сукоб на Блиском истоку, а можда и трећи светски рат.

- Управо сада сте ближе трећем светском рату него икада пре од завршетка Другог светског рата, а то је зато што нашу земљу воде некомпетентни људи - рекао је Трамп.

Он је и раније изјављивао да је свет на ивици новог сукоба због борби на Блиском истоку између Хамаса и Израела, као и напада Русије на Украјину.

Трамп је повремено критички говорио о Нетанијахуу након напада Израела на Газу 7. октобра прошле године, али је у најновијем сусрету са њим настојао да нагласи подршку Израелу, наводећи као пример одлуку своје администрације да пресели америчку амбасаду у Јерусалим, као и да се повуче из нуклеарног договора са Ираном и уведе санкцијетој земљи, наводи портал.

БОНУС ВИДЕО: