Болничари су мислили да је тада 25- годишњи Винсент Толман из Тексаса преминуо након што су га пронашли на поду америчког ресторана брзе хране "Dairy Queen".

Кобан додатак исхрани

Винсент је објаснио да су он и његов пријатељ конзумирали снажан додатак исхрани који им је помогао да повећају мишићну масу током тренирања бодибуилдинга. Након што су залихе додатка исхрани нестале у Америци, Винсент и његов пријатељ су одлучили да поруче производ са Тајланда путем интернета.

Додатак је био знатно моћнији од онога на шта су иначе навикли и ненамерно су узели превелику дозу, због чега су почели да повраћају и да падају у делиријум.

Винсент је тај догађај описао у подкасту "Цоминг хоме", присетивши се да су отишли у ресторан с надом како ће им се стање побољшати.

- Мој пријатељ је почео да пада у несвест док је возио. Тресао сам га да га побудим - открио је Винсент.

Како је навео и он је убрзо почео да осећа седативни учинак формуле.

- Последње чега се сећам јесте соба која је почела да се врти да сам се онесвестио на тло и пао на леђа - испричао је.

Наиме, почео је да повраћа, но садржај му је ушао у плућа и угушио се.

Осећај као у филму

Хитна помоћ је брзо дошла на место догађаја, али њихови покушаји оживљавања су безуспешни. Винсент је убачен у мртвачку кесу и смештен у кола хитне помоћи, а тврди да се тадашњих тренутака деломично сећа.

Описао је да се осећао као у филму, преиспитујући редитељеве одлуке. Болничари су поновно почели да га реанимирају, због чега је Винсент почео да показује знакове живота и његово срце је на крају прорадило.

Фото: Shutterstock

 

3 дана у коми

Следећа три дана је провео у коми, а све време водио га је духовни вођа. Такозвани гуру га је водио кроз загробни живот, показавши му све лоше ствари које је учинио током живота.

- Нисам то видео својим очима, већ из перспективе других на које су утицали моји поступци. Док се то догађало, почела је да ме обавија мрачна енергија, енергија страха... Онда сам одједном почео да осећам ту топлота као да ме неко обасјао јаком светлошћу или да је сунце изашло иза облака и почело да греје моја леђа - објаснио је.

Умирање је лако

Топлота је почела да се шири целим телом и када се окренуо да види одакле она долази, видео је све добре ствари које је учинио током живота.

- Осетио сам огромну безусловну љубав, мир и топлину - рекао је како се осећао након што је схватио да су његови добри поступци засенили све грешке.

- Земља је само школа, увек је била само учионица, никад судница - речи су његовог духовног вође.

Понудио је Винсенту избор између живота и смрти, но одлучио је да се врати због својих ближњих.

- Умирање је било лако. Чим сам се упустио у то и прихватио, било је прекрасно. Толико је лудо да се бојимо смрти, а то је заправо био најбољи део. Тежак део је било враћање назад у живот - закључио је, преноси Нет.хр.

БОНУС ВИДЕО: