Пре 13 догодила се трагедија која је потресла целу Србију и регион. Љубиша Стојановић Луис погинуо је у тешкој саобраћајној несрећи, а вест је погодила све љубитеље његове музике.

Луис је имао 59 година, а за собом оставио шесторо деце: синове Миодрага – Мићу, Марка, Сергија и Андреја, и ћерке Мају и Елу Миту.

Бавио се музиком од 1970. године, а надимак је добио још као деветогодишњи дечак, јер је успешно изводио нумере великог џез певача Луиса Армстронга.

Фото: репринт ТВ Новости

 

Средњу музичку школу завршио је у Нишу, а у Београду Факултет музичке уметности. Био је међу првима који је комбиновао џез са српском фолк музиком, а 1980. године је снимио први албум под именом "Не куни ме, не ружи ме, мајко", који је успешно продаван у Србији и Југославији.

У својој богатој каријери, снимио је 11 студијских албума. Луис је рођен у Лесковцу 25. јуна 1952. године, а иза себе је оставио шесторо деце - четири сина и две ћерке.

Занимљив је податак, који не знају ни неки од великих љубитеља Луисове музике, да је текст за један од његових највећих хитова, песму "Опа, опа", написао наш познати глумац Владан Савић.

- Што се тиче мог приватног живота, нема ту ничег спектакуларног да бих био често у новинама. Нисам склон скандалима, немам љубавницу, синови ми се не дрогирају, ожењен сам истом женом скоро двадесет година. Можда је занимљиво то што сам био спортски пилот и што сам награђивани текстописац великог броја песама за које многи не знају да сам их ја написао. Иако сам углавном писао рок и поп песме, поменућу само један народњак, а то је “Опа, опа”, који је певао легендарни Луис - испричао је у једном интервјуу Савић.

 

 

Поред богате позоришне каријере, Савић је играо у неколико великих домаћих серија и филмова. Прву филмску улогу остварио је у "Варљивом лету '68", а једна од првих серија био му је Павићев "Бољи живот", где је имао малу епизоду. Данас га публика највише зна по улогама у хит серијама "Истине и лажи" и "Игра судбине."

БОНУС ВИДЕО: