- То је један дечак пун енергије и одувек је био заљубљен у кошарку. Он је дошао у шестом разреду, ја сам му била разредни старешина. Богдан је био јако врло добар ђак, јер је у том периоду већ интензивно почео са тренинзима, а кошарка је заиста одувек била његов живот - открила је Јелена Симић из ОШ „Павле Савић” и додаје:

- У шестом разреду, на писменом задатку из српског језика у виду слободне теме он је писао о кошарци. Ја сам га једном питала: „Богдане, да ли би могао да пишеш о нечему другом”, а он ме је тада озбиљно погледао и рекао: „Разредна, ја ћу бити играч НБА лиге". То је био његов дечачки сан, који је и остварио - рекла је бивша разредна Богдана Богдановића.

Дест година након завршетка основне школе, Богдан је својој разредној приредио изненађење.

- Године 2016. после Олимпијских игара у Рију, када смо освојили сребрну медаљу, ђаци су организовали прославу десет година мале матуре. Моји ученици су ме позвали на дружење, али су крили од мене да ће доћи Богдан. Негде сам наслућивала, јер знам да је након Рија дошао у Београд.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

Полако смо се окупљали у једном ресторану, чији је и сам власник љубитељ кошарке, јер су свуда по зидовима урамљени кошаркашки дресови. Када је Богдан ушао у ресторан, настало је опште одушевљење. Сви су му скандирали име, називали га шампионом, аплаудирали, а ја сам се осећала посебно и веома поносно. Слободно могу да кажем да је Богдан остао једноставан дечак из Миријева - изјавила је Јелена и додала да је Богдана видела у јуну на кратко, када је отварао терен који је донирао школи.

Директор ОШ „Павле Савић” – Милан Крстић истиче да је веома захвалан Богдану на овом невероватном потезу.

- Богдан је нама подарио овај терен. У јуну месецу је организовао сусрет са нашим младим кошаркашима којих има пуно у нашој школи. Играо се баскет 3x3. Посебно их је обрадовало што им је поделио велики број кошаркашких лопти, патика, дресова. Деца су уживала у дружењу, заједно са њим. Све оно што сам чуо о њему је у ствари потврдило моје импресије. Тог дана је била промоција људскости, јер је он пре свега једна велика људска громада - закључио је директор школе Милан Крстић у емисији Први ред на телевизији К1.

(К1)

БОНУС ВИДЕО: