Вучић се осврнуо на раст БДП-а.

"Стопа раста у другом кварталу је 4,2 одсто. У првом је била 4,7. Опет смо први у Европи. Ово је показаељ да се земља налази на добром путу и да имамо сигурну будућност"

Рекао је да имамо преко 6 млрд евра на рачуну. Истиче да ће држава дати све од себе да пре јануара буде 11 одсто повећање пензије.

"За пензије смо рекли да ће бити 10% веће. Покушаћемо да пензије веће људи добију и пре јануара, гледаћемо да буде 11 одсто што би на данашњу пензију било повећање око 5.000 динара", рекао је Вучић.

Додаје да је данас просечна пензија скоро 46.000 динара, а пре само 12 година била је 22.000 динара.

Моја молба је да минимална зарада буде значајније увећана од увећања просечних плата за јавни сектор. Желимо да покажемо бригу за најсиромашније. Разговараћемо о послодавцима и са синдикатим о свему, рекао је Вучић.

Верује да минимална зарада мора да иде значајно преко 50.000 динара. 

У мају смо измерили просечну плату 855 евра, а у Црној Гори 832 евра, БиХ 710 евра, у Северној Македонији 671 евро, у Албанији 575, тврди он.

"Очекујемо следеће године да достигнемо просечну плату преко 1.000 евра. За просветне раднике ће бити значајно веће плате у односу да све друге из јавног сектора", казао је.

О Закону о заштити корисника финансијских услуга

Припремљен је Закон о заштити корисника финансијских услуга којим се уводи ограничење каматних стопа на кредите, кредитне картице и дозвољена прекорачења, каже Вучић.

Родитељски додатак

Родитељски додатак за прво дете од 1. новембра износиће 4.336 евра, за друго дете 6.344 евра, што је повећање од 2.000 евра, а биће повећање и за треће и четврто дете.

БОНУС ВИДЕО