Vučić se osvrnuo na rast BDP-a.

"Stopa rasta u drugom kvartalu je 4,2 odsto. U prvom je bila 4,7. Opet smo prvi u Evropi. Ovo je pokazaelj da se zemlja nalazi na dobrom putu i da imamo sigurnu budućnost"

Rekao je da imamo preko 6 mlrd evra na računu. Ističe da će država dati sve od sebe da pre januara bude 11 odsto povećanje penzije.

"Za penzije smo rekli da će biti 10% veće. Pokušaćemo da penzije veće ljudi dobiju i pre januara, gledaćemo da bude 11 odsto što bi na današnju penziju bilo povećanje oko 5.000 dinara", rekao je Vučić.

Dodaje da je danas prosečna penzija skoro 46.000 dinara, a pre samo 12 godina bila je 22.000 dinara.

Moja molba je da minimalna zarada bude značajnije uvećana od uvećanja prosečnih plata za javni sektor. Želimo da pokažemo brigu za najsiromašnije. Razgovaraćemo o poslodavcima i sa sindikatim o svemu, rekao je Vučić.

Veruje da minimalna zarada mora da ide značajno preko 50.000 dinara. 

U maju smo izmerili prosečnu platu 855 evra, a u Crnoj Gori 832 evra, BiH 710 evra, u Severnoj Makedoniji 671 evro, u Albaniji 575, tvrdi on.

"Očekujemo sledeće godine da dostignemo prosečnu platu preko 1.000 evra. Za prosvetne radnike će biti značajno veće plate u odnosu da sve druge iz javnog sektora", kazao je.

O Zakonu o zaštiti korisnika finansijskih usluga

Pripremljen je Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga kojim se uvodi ograničenje kamatnih stopa na kredite, kreditne kartice i dozvoljena prekoračenja, kaže Vučić.

Roditeljski dodatak

Roditeljski dodatak za prvo dete od 1. novembra iznosiće 4.336 evra, za drugo dete 6.344 evra, što je povećanje od 2.000 evra, a biće povećanje i za treće i četvrto dete.

BONUS VIDEO