Прослављени трубач присетио се тешке саобраћање несреће коју је доживе пре неколико година:

- 2017. године сам имао саобраћајну несрећу у Овчар бањи преко пута манастира Никоље. Ето тада господ Бог и Свети Илија нису још одлучили да ме поведу у Царско небеско и осталивили су ме овде да се дружим са вама и данас будем са вама. Данас као домаћин сабора сам пре отварања отишао у цркву са својим ћерком, окадили смо жито и колач и ето обележавамо тај дан као мој други рођендан.

Каже да му чини изузетну част због тога што је домаћин сабора:

- Не могу да вам објасним сада овде кроз овај разговор колика је моја срећа и моја радост, а уједно и обавеза због одговорности која ми је додељена. Инспирирало ме је то што су неких протеклих година дешавале неке промене овде на сабору трубачком у Гучи где су естрадни уметници гостовали. Ја немам ништа против њих и они треба да гостују али наравно уз пратњу трубачких оркестара и мислим да би то много боља прича била или фора што каже данашња омладина.

Фото: Н. Фифић

 

Сматра да је неопходно вратити се традицији и коренима. У том контексту прокоментарисао је отватарање Олимпијских игара.

- Морамо се вратити традицији и обичајима јер без тога, без традиције, обичаја и породице ништа смо. Ја први пут кад будем видио да нешто у Гучи и у Србији личи на отварање Олимпијских игара које се десило ове године у Паризу, ја ћу истог истог момента узети моју трубу, сломити је о колено и више је никада у животу нећу засвирати.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: