- Било је, као - ваља се, није мушко ако не попије. Видио сам велике глумце како пију и мислио сам да је ту тајна велике уметности. А није - искрено ће он.

Истакао је како је алкохол заправо глумцима био огромна препрека.

 

@prvatelevizija

Glumac Tihomir Stanić iskreno je progovorio o borbi sa alkoholom. ♬ original sound - Prva Televizija

 

- Само сам стицајем околности (почео да пијем), јер сам одрастао у средини где се хвали алкохол, уздиже, постоји безброј песама, апологије о алкохолу… Ја сам онда навалио, поверовао сам да је то важно и онда сам пио, пио, пио… Када сам у једном часу схватио да је то глупост онда сам прекинуо – закључио је Тихомир Станић.

- Ја сам од раног детињства пио. То је такво окружење, мој отац је много пио, мој стриц је пио, сви су ми говорили, немој толико, јер ја кад сам кренуо да пијем, ја сам пио 2 литра жестине сваки дан и није било питање немој да пијеш, него немој толико. Ми као друштво и као народ, смо склони да заборавимо какав је то отров и колико је то штетно и колико алкохол зла наноси породицама. То да неко може добро попити сматрамо врлином и ја сам се поносио тиме.

Фото: В. Данилов

 

 

- Две године пошто сам престао да пијем тек сам видео неке бенефите од тога. Имао сам огромну снагу, у томе што сам се у разним ситуацијама храбрио реченицом "чекај, ти си успео да престанеш да пијеш", да ли је то чудо, јесте, па ти можеш да радиш чуда. Људима бих посаветовао да слушају децу. Ја сам толико ствари научио од деце - истакао је Станић у интервјуу на телевизији "Уна".

БОНУС ВИДЕО: