- Bilo je, kao - valja se, nije muško ako ne popije. Vidio sam velike glumce kako piju i mislio sam da je tu tajna velike umetnosti. A nije - iskreno će on.

Istakao je kako je alkohol zapravo glumcima bio ogromna prepreka.

 

@prvatelevizija

Glumac Tihomir Stanić iskreno je progovorio o borbi sa alkoholom. ♬ original sound - Prva Televizija

 

- Samo sam sticajem okolnosti (počeo da pijem), jer sam odrastao u sredini gde se hvali alkohol, uzdiže, postoji bezbroj pesama, apologije o alkoholu… Ja sam onda navalio, poverovao sam da je to važno i onda sam pio, pio, pio… Kada sam u jednom času shvatio da je to glupost onda sam prekinuo – zaključio je Tihomir Stanić.

- Ja sam od ranog detinjstva pio. To je takvo okruženje, moj otac je mnogo pio, moj stric je pio, svi su mi govorili, nemoj toliko, jer ja kad sam krenuo da pijem, ja sam pio 2 litra žestine svaki dan i nije bilo pitanje nemoj da piješ, nego nemoj toliko. Mi kao društvo i kao narod, smo skloni da zaboravimo kakav je to otrov i koliko je to štetno i koliko alkohol zla nanosi porodicama. To da neko može dobro popiti smatramo vrlinom i ja sam se ponosio time.

Foto: V. Danilov

 

 

- Dve godine pošto sam prestao da pijem tek sam video neke benefite od toga. Imao sam ogromnu snagu, u tome što sam se u raznim situacijama hrabrio rečenicom "čekaj, ti si uspeo da prestaneš da piješ", da li je to čudo, jeste, pa ti možeš da radiš čuda. LJudima bih posavetovao da slušaju decu. Ja sam toliko stvari naučio od dece - istakao je Stanić u intervjuu na televiziji "Una".

BONUS VIDEO: