Корисници друштвених мрежа тај су пољубац упоредили са пољупцем љубавника, а неки су истицали да је сцена изгледала "срамотно и непримерено".

Министарка Удеа-Кастера је бивша професионална тенисерка.

Пре него што је постала министарка спорта, кратко је била и министарка образовања. Макрон ју је у јануару ове године именовао за министарку образовања, али је на тој позицији била мање од месец дана. Макрон ју је сменио после открића да је децу уписала у отмене приватне школе, те због непримерених коментара на рачун јавних школа.

Средином јула запливала је у париској реци Сени чиме је хтела да покаже да је река довољно чиста да се у њој, у време Олимпијских игара, одрже такмичења у даљинском пливању и пливачки део триатлона. Раније је министарка изјавила да ће одржавање такмичења у Сени бити догађај века те да се то мора догодити због француске баштине.

Подсетимо, пољубац Макрона и министарке нашао се на мети негативних коментара на друштвеним мрежама, а највише због тога што је Макрон у дугогодишњем браку с Брижит, као и Амелие са својим супругом Фредериком. "Желим да верујем да су само јако пријатељски настројени", "Ја свог дечка тако љубим. Срамота", били су неки од коментара на друштвеној мрежи X.

БОНУС ВИДЕО: