Korisnici društvenih mreža taj su poljubac uporedili sa poljupcem ljubavnika, a neki su isticali da je scena izgledala "sramotno i neprimereno".

Ministarka Udea-Kastera je bivša profesionalna teniserka.

Pre nego što je postala ministarka sporta, kratko je bila i ministarka obrazovanja. Makron ju je u januaru ove godine imenovao za ministarku obrazovanja, ali je na toj poziciji bila manje od mesec dana. Makron ju je smenio posle otkrića da je decu upisala u otmene privatne škole, te zbog neprimerenih komentara na račun javnih škola.

Sredinom jula zaplivala je u pariskoj reci Seni čime je htela da pokaže da je reka dovoljno čista da se u njoj, u vreme Olimpijskih igara, održe takmičenja u daljinskom plivanju i plivački deo triatlona. Ranije je ministarka izjavila da će održavanje takmičenja u Seni biti događaj veka te da se to mora dogoditi zbog francuske baštine.

Podsetimo, poljubac Makrona i ministarke našao se na meti negativnih komentara na društvenim mrežama, a najviše zbog toga što je Makron u dugogodišnjem braku s Brižit, kao i Amelie sa svojim suprugom Frederikom. "Želim da verujem da su samo jako prijateljski nastrojeni", "Ja svog dečka tako ljubim. Sramota", bili su neki od komentara na društvenoj mreži X.

BONUS VIDEO: